pondělí 7. dubna 2014

Nový přírůstek - nástěnná dekorace, rámečky

Přeji krásný den, konečné se na nás začalo usmívat sluníčko :)

Na mě se včera taky usmály tři nové krásné přírůstky, nové rámečky:



Rám a obraz by si neměli vzájemně konkurovat, dominantou by měl být obraz. Rám je němým sluhou obrazu.

Rám je pro obraz velmi důležitý, odděluje ho od okolí, vidím něco výjimečného, jedinečného.

Obraz a rám jsou spolu za jedno, jsou jedním prvkem, jedno tělo jedna duše.

A ještě umísťování obrazů. Při umísťování by měl být hlavní motiv obrazu přímo proti očím, pozor na umísťování naproti jídelnímu stolu, v chodbě. Je příjemnější pověsit obraz níž, menší lide se nebudou muset natahovat. Spodní okraj by měl sahat nejméně do výše očí cca 150 - 160 cm. 











6 komentářů:

  1. Já jsem zcela upřímně na všelijaké nástěnné dekorace a rámečky úplně "ujetá", takže mi vždycky udělá radost, když vidím, že v tom nejsem sama :-D Právě minulý měsíc mi dorazil balíček z AntikArt, kde jsem si objednala hned několik starožitných kousků do našeho interiéru a i po měsíci jsem z toho u vytržení! :-) Budu si muset dělat radost častěji.

    OdpovědětVymazat
  2. Já teda musím říct, že na tyto serepetičky moc nejsem, ale zase když se to umí dobře zkombinovat, tak to vypadá fakt pěkně. Ale jak říkám, musí se to umět zkombinovat. Já mám osobně raději spartánský a praktický styl. Jediný takový výstřelek máme doma akumulační kamna, ale to bylo taky hlavně proto, že jsme chtěli ušetřit za topení a to se nám teda daří. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, akumulační kamna jsou opravdu úžasným doplňkem do domácnosti. Zejména, když máte dřevěnou podlahu a hledáte způsob, jak dodat místnosti ještě víc útulnosti a tepla. Já jsem si, taky nedávno pořídila krbová kamna, a musím říct, že jsou perfektní. Ještě jsem si koupila zde proutěný koš na dřevo, který vedle nich vypadá perfektně.

      Vymazat
  3. Moc se mi líbí tyto nástěnné dekorace a rámečky, ale do mého městského bytu se moc nehodí. Proto si tímto stylem dekoruji svoji chatu, jež je z větší části ze dřeva, které se výborně hodí ke starožitnostem. Bohužel starožitný nábytek a nádobí jsou někdy dost drahé, a proto se snažím šetřit na běžných nákupech pomocí slevových kupónů.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Pokud mám být upřímná, tak na tyto nástěnné dekorace moc nejsem, ale ujíždím na designových křeslech. Pokud někde vidím nějaké zajímavé hned si ho pořídím, a to buď na chatu nebo do mého domu. Nedávno mě dvě designová křesla zaujala natolik, že jsem prostě musela sáhnout do svých úspor, ale jsem za to ráda.

    OdpovědětVymazat