úterý 18. února 2014

Textilie pokojíček

Vítejte a mějte pohodový den :)

Dneska bych se ráda zastavila u jednoduchých závěsů, které jsou vhodné například do dětských pokojů. Jejich využití bych se ale určitě nebála ani v pracovnách, ložnicích aj.

Načrtla jsem čtyři vhodné varianty, doufám, že vás zaujmou. Při kombinaci dvou a více barev či designů bych doporučovala použít látky z jedné kolekce.




Varianta: A) Spojením pruhu dvou odlišných látek, vznikne jednoduše zajímavý efekt závěsů. Přičemž navrhneme každý pruh v jiné šířce.
Varianta: B) Vezmeme pruhovanou látku a použijeme jeden širší pruh látky horizontálně. Myslím, že vznikne vkusný a přitažlivý dojem.
Varianta: C) Utvořením tónové variace tří barev v horizontálních pásech, docílíme zajímavého vzhledu. Tmavé odstíny umísťujeme odspodu.
Varianta: D) Veselý design vytvoříme spojením látky stejné barvy  a na každou polovinu okna použijeme jiné tvary – kolečka, pruhy, čtverce.

Ještě další barevné varianty:



5 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný závěs. Podobný jsme pořizovali do pokojíčku i mojí dceři, která miluje pastelové barvy. Podle nich jsme už od začátku ladili celý interiér, a to i u těch nejmenších detailů. Základ jsme nechali čistý a bílý a teprve poté jsme dokupovali například úložné boxy a koše na hračky ve zvolených barvách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, máte to krásně sladěné. Taky se snažím dcerce vytvořit útulný a hravý pokojíček. Barvy volím podobně jako vy jemné, které dobře ladí s bílým základem. Právě jsem si objednala malíře zde na kompletní vymalování bytu. V pokojíku plánuji světle zelenkavou, která evokuje přírodu a je uklidňující. Ještě vybírám i nové polštářky a barevné záclony s dětským motivem.

      Vymazat
  3. Tohle jsou krásné závěsy, ale já je už nepoužívám několik let. Pořídila jsem si do celého domu žaluzie, se kterými si můžu okna zastínit podle potřeby. Asi měsíc mě už zlobí žaluzie v obývacím pokoji, a tak jsem si koupila náhradní díly na žaluzie do oken, se kterými jsem je opravila během chvilky.

    OdpovědětVymazat
  4. Textilie do dětského pokojíčku jsou skutečně důležitou a nezanedbatelnou součástí celého vybavení interiéru. Je to jako, když si vzpomenu na kouzelný pokoj z dovolené v zámeckém hotelu. Kde nás přivítalo to nejlepší hotelové vybavení. Do teď si pamatuji hebké ručníky a skleněnou karafu s čerstvou vodou na nočním stolku.

    OdpovědětVymazat